Workshop WEZZ, Melissa en Machiel van der Meer

Workshop WEZZ Training voor Professionals

De WEZZ Training is een werkvorm voor begeleiding van mensen met een verleden van seksueel misbruik of seksueel geweld. Overlevers die teveel getriggerd worden of bevriezen in cruciale situaties, waardoor ze niet voor zichzelf kunnen opkomen. Het leert hen grenzen voelen en aangeven en zichzelf beter verdedigen.

WEZZ staat voor; Weerbaarheid, Eigenwaarde, Zelfvertrouwen en Zelfverdediging. Deze (zelfverdedigings) training bestaat uit totaal 16 uur training en is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verleden van seksueel misbruik of seksueel geweld.

Het ontstaan van de WEZZ training

De WEZZ Training is ontstaan vanuit een groei die Machiel en Melissa samen hebben doorlopen. Deze groei komt vanuit persoonlijke ervaringen en ontwikkelingen die verband houden met het onderwerp seksueel misbruik. Machiel en Melissa zetten zich ervoor in, dat mensen met een seksueel misbruik verleden over voldoende weerbaarheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen beschikken om zichzelf te kunnen verdedigen.

Fysiek, mentaal en verbaal

Verdediging kan zowel fysiek, non verbaal en/of verbaal zijn. Het doel is je veilig voelen op straat, op je werk en/ of in je sociale leven. Voor de overlever betekent dat ontsnappen uit de bevriezing als ze verbaal, non verbaal of fysiek aangevallen worden.De vicieuze cirkel van herhaald slachtofferschap kan op die manier doorbroken worden. Machiel en Melissa hebben, elk vanuit hun eigen expertise, deze nieuwe en unieke training ontwikkeld, die hiervoor handelingsalternatieven biedt en aanleert.

De inhoud van deze workshop

Wij nemen jullie mee in de belevingswereld van mensen met een seksueel misbruik verleden en de lange termijn effecten die zich voordoen:

 • zichzelf niet waardig genoeg voelen
 • geen zelfvertrouwen hebben om zichzelf, op verbaal, non verbaal en/ of fysiek vlak, te kunnen weren en verdedigen
 • triggers die zij dagelijks tegenkomen
 • de angst op herhaling
 • weinig vertrouwen hebben in anderen
 • de moeite met aanraking en het aangeven van grenzen
 • vinden dat ze toen harder hadden moeten vechten enz…

In de workshop geven we jullie een aantal simpele, zeer praktische en effectieve tools, zowel vanuit de krijgskunst als de dans en bewegingstherapie, die jij makkelijk zelf kan toepassen in jouw eigen werk.

Tools voor o.a.

 • het vergroten van gronding en lichaamsbewustzijn,
 • leren aangeven van grenzen
 • gebruiken van de ademhaling
 • een aantal simpele zelfverdedigingtechnieken.

Wie zijn Melissa en Machiel van der Meer?

Machiel van der Meer (42) en Melissa van der Meer (36) zijn bijna 10 jaar getrouwd, 14 jaar samen en hebben een dochtertje van 7 jaar.

Melissa van der Meer is verpleegkundige (binnen de psychiatrie) van beroep en is bijna afgestudeerd als dans- en bewegingstherapeut (een lichaams -en ervaringsgerichte therapie). Zij is ervaringsdeskundige wat betreft seksueel misbruik en zet dans- en bewegingstherapie in om anderen de mogelijkheid te bieden om hiervan te helen, zoals ook zij dit heeft gedaan.

Machiel van der Meer heeft als echtgenoot van Melissa vanuit de positie van ‘partner van’ ervaring met seksueel misbruik. Hij heeft jarenlange ervaring in het onderwijzen van Oosterse (zelfverdedigings) technieken, die hij gebruikt om mensen te coachen naar meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Daarnaast is hij gecertificeerd Rots en Water trainer.

Naar het aanmeldformulier