Workshop PRI – Sander van Poelje en Renata Traas

Renata Traas

DIT-BEN-IK-RENATA 4RTHR A4LDoor Esther Vos-Rutgers, namens de PRI-therapeuten, kwamen we in contact met PRI-therapeut Renata Traas. In een verkennend gesprek met Renata viel ons onmiddellijk op hoe helder en duidelijk ze, vanuit de PRI, de aansluiting kon maken met het onderwerp van het symposium. Zij is toen binnen het PRI-netwerk gaan kijken wie van de PRI-therapeuten het beste bij ons thema aan zou sluiten. Zo bracht ze ons in contact met Sander van Poelje.
Met wie zij samen de workshop zal geven.

Sander van Poelje, specialist in relatie-PRI en seksueel misbruik

thumb_DSC_1491_3_1024Sander van Poelje is niet alleen een therapeut die zich met de PRI-relatietherapie bezighoudt, maar ook speciaal op het gebied van seksueel misbruik één en ander in huis heeft. Als ervaringsdeskundige therapeut komt seksueel misbruik, bij klanten van hem, nogal eens op zijn pad en ook collega’s verwijzen mensen graag naar hem, juist omdat hij vanuit zijn eigen ervaringen vaak gemakkelijk de aansluiting vindt.

Workshop PRI

Een workshop waarin vooral de partner van de klant centraal staat, rondom het thema seksueel misbruik. Nadruk ligt op concrete tips, interventies en behandelingssuggesties vanuit de PRI, in het werken met de partner van de klant.

Doelstelling

Je krijgt een beeld van wat Past Reality Integration (PRI) is en hoe dit kan helpen de (seksueel misbruikte) klant én partner, het thema (pijn, effect, trauma, nasleep) van seksueel misbruik een plek te geven voor zichzelf en voor de relatie. Ook kan PRI de hulpverlener zelf meer diepgang geven door naar eigen thema’s te kijken en daardoor nog meer open te staan voor de problematiek van deze doelgroep.

Wat is PRI?

PRI is de afkorting voor Past Reality Integration, een therapievorm die ontwikkeld is door Ingeborgh Bosch, auteur van onder andere de boeken ‘De herontdekking van het ware zelf’ en ‘De onschuldige gevangene’. Wanneer je de workshop wilt volgen, dan is het handig als je dit filmpje van 6 minuten bekijkt. Het geeft een idee van wat PRI is.

De diepte in met de workshop PRI

Het trauma van seksueel misbruik, de directe hulpvraag van de misbruikte én de afgeleide of directe hulpvraag voor relatie/ partner zijn thema’s die zich uitstekend lenen voor PRI. We gaan dieper in op de effecten van seksueel misbruik op de partner, van ontkenning versus (h)erkenning en op specifieke aandachtpunten in behandeling.

Werken met casuïstiek

In de workshop gaan we aan de slag met casuïstiek over klanten met seksueel misbruik én hun partners. Situatieschets, behandeling met de methodiek en interventies worden interactief besproken.

Dit symposium heb je gemist. Voor meer informatie over het volgende symposium klik op onderstaande link.

Naar het nieuwe symposium