Workshop Mini Soer

Herstel van de natuurlijke ontwikkeling van liefde en seksualiteit

Leven vanuit vrije verbinding tussen hersenen, hart en geslachtsorganen en daardoor weer contact met je oorspronkelijke levenskracht, levendigheid en opwinding. Voor mensen met een verleden van seksueel misbruik is dit contact allesbehalve vanzelfsprekend.

Het herstel van de natuurlijke ontwikkeling is daarom een belangrijk onderwerp in de hulpverlening aan slachtoffers van seksueel misbruik.

Herverbinden met onze bronnen

Hebben we in onszelf de aanvaarding van onze seksuele eigenheid ervaren, dan kunnen we ook verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen seksuele energie, opwinding en bevrediging. We kunnen daarbij zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant van onszelf uitdrukken en innerlijk beleven dat het goed is zoals we zijn.

Liefde zonder angst, schuld en schaamte

Om te beginnen is het van belang, dat warme gevoelens van liefde en opwinding weer geheel kunnen worden aanvaard, zodat slachtoffers van seksueel misbruik hun geliefde met hervonden vertrouwen leren benaderen, zonder de misbruikpleger in de ander te projecteren.

Als therapeut en/of coach

Wanneer je mensen behandelt die seksueel misbruikt zijn, is het van belang dat je als behandelaar bewust bent hoever jij bent in je eigen ontwikkeling met betrekking tot liefde en seksualiteit.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop doe je een aantal ervaringen op met Sexual Grounding Therapy ®. Ik leg uit wat de specifieke kwetsbaarheden zijn bij slachtoffers van seksueel misbruik, waar je op moet letten en hoe je deze kunt opvangen. Dit gebeurt met respect en voldoende veiligheid voor iedere aanwezige.

Verdiepende vragen

Tijdens de workshop zal er ook voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen. Let bij het stellen van vragen wel op dat de gevolgen van seksueel misbruik op de seksuele beleving centraal staan bij deze workshop.

Naar het aanmeldformulier

0