Workshop/lezing: Rik van Lunsen

Rik van Lunsen is een bekende naam in de wereld van de seksuologie. Als eerste Nederlandse seksuoloog met een full time vaste aanstelling werkte hij jarenlang bij het AMC. Recent schreef hij samen met Ellen Laan het boek met de heldere titel: Seks!

Seks in Traumaland

Veel mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, ervaren in hun latere leven seksuele problemen. Daarin spelen fysieke problemen, intrusieve herinneringen, maar ook partnerkeuze en/of het opzoeken van seksueel retraumatiserende omstandigheden een rol. Als therapeut is het dus van groot belang om de huidige seksuele beleving van de cliënt in beeld te krijgen. Anders loop je het risico dat je werkt aan het verleden terwijl er in het heden nieuwe traumatisering ontstaat.

Ervaring uit de praktijk

Rik van Lunsen heeft een schat aan praktijkervaring en is daarin veel cliënten tegengekomen met ervaringen van seksueel misbruik. Hij is een geoefend spreker. Hij nodigt jullie als publiek nadrukkelijk uit om (verdiepende) vragen te stellen. Houd bij het stellen van de vragen graag rekening met het thema van de bijeenkomst, zorg dat ze gaan over de langetermijneffecten van seksueel misbruik op de seksualiteit.

0