Workshop: Brigitte van Birgelen – De invloed van seksueel misbruik op de liefdesrelatie

Brigitte van Birgelen – De invloed van seksueel misbruik op de liefdesrelatie

De impact van seksueel misbruik op de liefdesrelatie is groot.

  • Brigitte van Birgelen therapie voor partnersWelke beschadigingen loopt een slachtoffer op?
  • Wat is de invloed daarvan op de liefdesrelatie?
  • (Hoe) kun je een gezonde evenwichtige relatie opbouwen na seksueel misbruik?

In deze workshop van Brigitte van Birgelen krijg je informatie over de beschadiging die een slachtoffer oploopt bij seksueel misbruik. We gaan in op de behoeften die een slachtoffer heeft en de onmogelijke opdracht voor hun partner om hieraan te voldoen.

Wat kan een partner bijdragen?

In de workshop gaan we kijken of een partner hulp kan bieden en zo ja, op welke manier dat wél werkt. Hoe kan jij als therapeut samenwerken met de partner van je klant?

  • Wat is de rol van de partner, als het gaat om ondersteuning van degene die misbruikt is?
  • Overdracht en tegenoverdracht en hoe daar mee om te gaan
  • De partnerrol nader bekeken

De impact van seksueel misbruik op de liefdesrelatie kan desastreus zijn. Intimiteit en seksualiteit verdwijnen soms volledig. Stemmingswisselingen, depressies en angsten: Hoe blijft de partner overeind? Wat kun jij als therapeut betekenen?

Interactieve workshop

Zoals altijd zal de workshop interactief zijn. Verwacht een workshop waarbij je geëngageerd en actief meedoet. Waarbij je handvatten mee krijgt waar je de volgende dag mee aan het werk kunt. Je gaat praktisch, concreet en doelgericht aan de slag om de ervaring van partners in beeld te krijgen. De invloed van seksueel misbruik op het hele leven is groot.

Brigitte van Birgelen

Brigitte van Birgelen is gespecialiseerd in hulpverlening aan mensen die seksueel misbruikt zijn en hun partners. Gesprekstherapie, aangevuld met psychodrama, waarbij er ruim aandacht is voor de problematiek van de partner als individu. Met de focus op waar de partner te maken krijgt met de lange termijn effecten het van seksueel misbruik van zijn of haar geliefde.

Brigitte van Birgelen – Psychodrama – Utrecht

Dit symposium heb je gemist. Voor meer informatie over het volgende symposium klik op onderstaande link.

Naar het nieuwe symposium