Organisator Agnes van der Graaf

Organisator Agnes van der Graaf van Zelf-in-beeld

Agnes van der graaf, fotograaf van zelf-in-beeld, ArnhemIk ben Agnes van der Graaf, vormgever, fotograaf en betrokken bij het thema seksueel misbruik. Ik ben de zakelijk partner van Ivonne Meeuwsen, de vormgever van haar boeken en ik organiseer samen met Ivonne de symposia en vele andere activiteiten op het gebied van de hulpverlening na seksueel misbruik.

Mijn rol bij het symposium

Wij organiseren de symposia van A tot Z samen. Toch zijn er accentverschillen. Ik heb zelf geen seksueel misbruik meegemaakt en al heb ik in de afgelopen jaren veel geleerd over het thema, Ivonne blijft inhoudelijk verantwoordelijk. Ik kijk natuurlijk wel kritisch mee en we beslissen altijd samen.

Vormgeving en organisatie

Ik onderhoud de website en maak de banners, certificaten en het programmaboekje. Ik neem het hele administratieve circus voor mijn rekening en ook de correspondentie over de inschrijvingen voor het symposium, dus jullie zullen regelmatig met mij te maken krijgen via e-mails en dergelijke. Het lijkt op de dag van het symposium meestal alsof alles vanzelf gaat, maar geloof me, daar gaat veel denkwerk, voorbereiding en planning aan vooraf. Dat is dus grotendeels mijn werk.

Samenwerken

Samenwerken met Ivonne, ieder vanuit ons eigen bedrijf, is spannend en leuk. We sparren over nieuwe projecten, over hoe we de therapeutensite meer leven kunnen inblazen. We organiseren o.a. masterclasses, themadagen, intervisiedagen. Allemaal met als doel dat de hulpverlening na seksueel misbruik beter wordt en sneller gevonden kan worden.

Mijn eigen therapeutische werk

Ook ik heb een aanbod op het gebied van helen van seksueel misbruik. Voor mensen die als gevolg van seksueel misbruik een laag zelfbeeld hebben, zichzelf niet mooi vinden of zelfs het moeilijk vinden om zichzelf in de spiegel te zien, maak ik helende fotopresentaties. Een serie foto’s waarin je jezelf in al je facetten terug kunt zien, zoals anderen je dagelijks meemaken. Die foto’s zet ik op muziek en wat er dan gebeurt is magisch. Kijk maar eens op ‘Zelf-in-beeld’.

Naar het aanmeldformulier!