Lezing Inga Teekens

Inga Teekens lezingLezing Inga Teekens: Communicatie met de partner van je cliënt

Als er binnen een intieme relatie één van de partners professionele ondersteuning krijgt, is er meer aan de hand dan je in eerste instantie zou denken.

Of het nu gaat om een ernstige ziekte of seksueel misbruik, alle aandacht gaat naar diegene die de ondersteuning nodig heeft. Vanzelfsprekend, maar wat gebeurt er met de partner?

De rol van de partner

De partner geeft aandacht, erkenning en zorg. En doet dat meestal ook meteen en van harte. Ook de aandacht van de omgeving gaat vooral uit naar de cliënt. De schrik ‘het zal je toch maar gebeuren’ en het schuldgevoel door de opluchting ‘gelukkig ik niet’ zorgen voor focus op de cliënt.

Ondersteuning voor de partner

Naar mijn idee behoort het tot de taak van de therapeut om de partner op de een of andere manier in de ondersteuning te betrekken. Dat kan op verschillende manieren.

De focus van de lezing

Tijdens de lezing ga ik op een aantal daarvan dieper in.
Hoe maak je de relatie tussen jouw cliënt en diens partner zo bespreekbaar dat de cliënt het als toegevoegde waarde beschouwt?
Hoe kun je er achter komen of de partner in de problemen dreigt te komen of al is gekomen – emotioneel, sociaal of fysiek?
Hoe betrek je de partner bij het proces dat jouw cliënt doorloopt?

Behalve het schetsen van de ethische en emotionele aspecten, geef ik direct bruikbare tips.

Dit symposium heb je gemist. Voor meer informatie over het volgende symposium klik op onderstaande link.

Naar het nieuwe symposium