Lezing Carolien Roodvoets

Eigen regie en de hulpverlener

Carolien Roodvoets, auteur, psychotherapeut, seksuologeSeksueel getraumatiseerde mensen kunnen het de hulpverlener behoorlijk moeilijk maken. Sommige slachtoffers leggen de regie volledig in handen van de hulpverlener; ‘zeg jij maar wat ik moet doen’. Anderen houden de regie sterk in eigen hand, kunnen zich niet aan de hulpverlener toevertrouwen en willen te veel de controle houden over het hulpverleningsproces.

  • Hoe stelt de therapeut zich op in beide gevallen? 
  • Wat zijn de valkuilen?
  • En vooral ook… wat zijn de uitdagingen?

Carolien Roodvoets

Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeute, seksuologe en individueel psychotherapeute. Daarnaast geeft zij trainingen en lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Ze schreef diverse boeken die ook tijdens het symposium te koop zullen zijn.

Niemandskinderen

In de wereld van het seksueel misbruik is zij wellicht het meest bekend vanwege haar boek ‘Niemandskinderen’. In Niemandskinderen richt zij de aandacht op de lange termijn effecten van een onveilige jeugd. Ze prikt hierin de fabel dat ouders altijd van hun kinderen houden door en laat zien welke gevolgen dit kan hebben in het volwassen leven van slachtoffers van seksueel misbruik, verwaarlozing en/of geweld.

Carolien Roodvoets

We hebben Carolien leren kennen als iemand die scherp waarneemt en bereid is om stelling te nemen. Tijdens haar lezing op het symposium zal zij ongetwijfeld de vinger op de zere plek weten te leggen.

Naar het aanmeldformulier >>