Ivonne Meeuwsen, online coach van ‘…op eigen kracht’

Wie ben ik?

Sinds 2004 ben ik werkzaam als coach op het Ivonne Meeuwsen, hulpverlening na seksueel misbruikgebied van seksueel misbruik. Ik heb een opleiding in de hulpverlening (SPH), een coachingsopleiding en een opleiding tot NLP master gevolgd, maar mijn voornaamste leerweg zijn de vele therapieën die ik gevolgd heb, toen ik met mijn eigen verleden van seksueel misbruik worstelde. Hierover schreef ik in mijn eerste boek ‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij‘.

Helen kan! Je hebt geen levenslang.

‘Helen kan’ is mijn motto. Maar helen is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om inzet, een lange adem en een bereidheid om je eigen demonen onder ogen te zien. Om te helen moet je diep gaan en het is geen proces van een paar maanden. In veel gevallen is het een proces van jaren, van starten en stoppen, van diverse soorten therapie en diverse therapeuten. Een bijkomend probleem is dat passende therapie moeilijk vindbaar is en vaak onvoldoende toegerust voor de complexe problemen die spelen na seksueel misbruik.

Hulpverlening na seksueel misbruik

Ik heb het tot mijn missie gemaakt om te helpen een antwoord te vinden op deze problemen. Dat heeft tot een tweede boek ‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland‘ geleid en daarnaast tot een aantal initiatieven. Eén daarvan is een website, die beoogt de therapieën die werken, zichtbaar te maken voor klanten die op zoek zijn naar begeleiding bij (een deel van) de problematiek die hoort bij seksueel misbruik. Daarmee biedt deze website een platform voor therapeuten die iets te bieden hebben aan deze doelgroep.

Symposia

Naast het in beeld brengen van de bestaande hulpverlening organiseren we jaarlijks twee symposia. Onze symposia staan bekend om hun praktische insteek, je hebt er daadwerkelijk in je praktijk iets aan. Daarnaast wordt het doorgaans als zeer inspirerend ervaren om met een diversiteit aan hulpverleners bij elkaar te komen rondom het thema seksueel misbruik. Ons laatste symposium werd gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd en daar zijn we heel trots op.

Deskundigheidsbevordering en kennis delen

Het enthousiasme waarmee de afgelopen acht symposia zijn ontvangen  heeft ons ervan overtuigd dat het belangrijk is om deze symposia te blijven organiseren. Juist de mix van ervaringskennis, praktische voorbeelden en mensen die met hun beide benen in de praktijk geworteld staan, zijn van belang om met andere professionals te delen. Samen maken we het verschil.

‘Wat wél werkt!’

Het nieuwe symposium ‘Wat wél werkt’ heeft als ondertitel: ‘Positieve seksualiteit na seksueel misbruik’
We hopen dat jullie weer een inspirerende dag met ons komen beleven.

Naar het aanmeldformulier!